Om

Bageriet i Huddinge har funnits med ända tillbaka från slutet av 1800-talet och har många spännande historier på nacken, från den tiden man körde ut brödet med häst och vagn fram till 1900-talet då svartklubb huserade i bageriets källare på Hörningsnäsvägen 20.

När Spröds historia börjar 30 år senare, gapade lokalen tom och nya möjligheter väntade för det gamla övergivna bageriet med den snirkliga neonskylten över dörren. Det var vid den tiden de tre vännerna Daniel, David och Mikael fann varandra i deras gemensamma passion för hantverket i bakningen. Det som stod dem allra närmast var arbetet med surdeg. Att få jobba med en levande process där varje bröd blir unikt. Idén om Spröd växte sakta fram och i februari 2018 slås dörrarna upp för det efterlängtade bageriet i Huddinge. Bageriet drivs av en enkel vision, att skapa stenugnsbakat bröd och bakverk av ekologiska och närproducerade råvaror.

Nu flera år senare trängs stammisar med varandra och den familjära varma stämningen som de tre vännerna har skapat finns med i allt. ”Vår passion för hantverket och råvarorna är det viktigaste för oss, vi vill att våra produkter ska tala för sig själva”.